Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne danie dla amatorów zieleniny i przeciwników mięsa oraz tych co nie boją sie zapachu czosnku
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11428
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1189
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11428
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1189
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9994
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Z mleka (piwa), mąki, jakja, 1 łyżki loeju i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe, o konsystencji śmietany (gdy jest za gęste ja dodaję trochę gazowanej wody mineralnej). Szpinak rozmrozić i podgrzać dobrze w rondlu dodając rozgnieciony czosnek, sól i pieprz do samu. Na naleśniki rozsmarować szpinak, dodać po plasterku sera, złożyć w kopertę i obsmażyć na patelni z dówch stron, Sos Knorra zrobić wg przepisu podawać gorące naleśniki polane sosem i posypane zieloną pietruszką. Smacznego