Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna potrawka z indykiem i brokułem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Warzywa umyć, brokuły podzielić na różyczki, obgotować krótko we wrzątku, odcedzić.
Mięso pokroić w paski, lekko oprószyć mąką. Cebulę i imbir obrać, pokroić w talarki, czosnek rozetrzeć. Seler pokroić ukośnie.
Na patelni rozgrzać olej, zrumienić mięso, oprószyć cukrem, a gdy się skarmelizuje, dodać czosnek, imbir, cebulę, mrożone warzywa, seler, posiekane chili, brokuły, sosy i bulion.
Dusić kilka minut, posypać orzeszkami, uprażonymi na suchej patelni.
ok. 25 minut
Do dania bardzo pasuje kwaśny i aromatyczny dodatek. Podawaj je więc z ćwiartką umytej i wyparzonej limonki.Źródło: Twoje Imperium