Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orkisz jest odmianą pszenicy, ma delikatny smak i jest lekkostrawny. Zawiera dużo więcej cennych składników i minerałów niż pszenica, bogaty jest w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne: żelazo, potas, wapń i cynk. Warto wprowadzić go do jadłospisu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Kaszę orkiszową gotujemy w bulionie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Cebulę obieramy, siekamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z mięsa formujemy niewielkie kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podajemy z kaszą orkiszową i mixem sałat.