Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka pieczona w zupie"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Paprykę przekrój i usuń gniazda nasienne. Ułóż na blasze, polej łyżeczką oliwy i oprósz solą. Obok połóż czosnek. Piecz w 200oC, aż papryka zmięknie.
Upieczoną paprykę włóż do torebki foliowej, zamknij i odłóż na 15 min, a potem obierz ze skórki. Na oliwie podduś cebulę, dodaj liście laurowe, zalej gorącym bulionem, dodaj paprykę i wyciśnięty upieczony czosnek. Gotuj ok. 30 min.
Z zupy wyjmij liście laurowe. Zmiksuj i dopraw do smaku solą, pieprzem i posyp szczypiorem.Źródło: Takie jest życie