Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
już wiem po co zamroziłam 5 kg czerwonej papryki :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Łopatkę pokroić jak na gulasz, usmażyć na oleju na brązowo z dodatkiem solil, pod koniec smażenia dodając pokrojoną w kostkę cebulę.
Podlać wodą tak by przykryć mięso, dodać wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek i sos sojowy- dusić pod przykryciem 1 godz.
Dodać przecier pomidorowy i dusić kolejne 1/2 godz, potem dodać pokrojoną w paski paprykę ( u mnie byłą mrożona , ale może być też świeża - w tym przypadku gotować ją jakieś 3 min) podprawić mąką i śmietaną rozbełtanymi w małej ilości zimniej wody. Zagotować i spożywać. Smacznego