Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9983
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Baklazana pokroic w plastry,cukinie przekroic na polowe i porozcinac wzdluz(dosc grubo).Tak przygotowane warzywa,grilowac z obu stron na karbowanej patelni bez tluszczu.
Osobno w garnku zeszklic na odrobinie oleju drobno pokrojone;czosnek,cebule ,marchew i seler.Zalac pomidorami w puszce(ja przecieram pomidory przez sitko)doprawic sola i pieprzem.Pozostawic na wonym ogniu do osiagniecia konsystencji sosu.
W zaroodpornym naczyniu ukladamy warstwe baklazana,szynki,pokrojana mozarelle,polewamy sosem pomidorowym.2ga warstwa z cukinia.Pzekladamy do zapelnienia naczynia,na wierzch polewamy sosem i posypujemy parmezanem.Piec w temp 180`C ok 25/30 min.Smacznego