Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta tarama w kanapkach"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Tosty pozbaw skórek, pokrój na małe kawałki, zalej odrobiną ciepłego mleka i odstaw do namoczenia na kilka minut. Lekko osącz.
Do osączonych tostów dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek oraz czerwony kawior. Całość zmiksuj na gładką pastę. Osobno wymieszaj oliwę z sokiem wyciśniętym z cytryny. Cały czas miksując, dodawaj do pasty. Dopraw do smaku solą.
Bułki przekrój na połówki. Umyj starannie kilka rzodkiewek, odetnij ogonki i korzonki. Rzodkiewki osusz, pokrój w plasterki. Kiełki opłucz i osusz na sicie. Bułki przekładaj pastą tarama oraz plasterkami rzodkiewek lub kiełkami.
czas ok. 15 min; porcja – 220 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety