Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasterski przysmak z jagnięciną"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Kapustę białą oczyść, opłucz, wytnij głąb, a resztę drobno poszatkuj. Włoszczyznę oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Jagnięcinę umyj, osusz i pokrój w niezbyt dużą kosteczkę. Kiełbasę natomiast potnij w większą kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso. Zrumień je ze wszystkich stron, przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmaż kiełbasę, a gdy zacznie robić się rumiana, dodaj cebulę. Smaż 3 min, dołóż włoszczyznę i poszatkowaną kapustę. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż 5 min, przełóż do garnka z mięsem.
Wlej 1,5 l gorącej wody, dołóż posiekaną kapustę kiszoną. Dołóż liście laurowe i ziele angielskie. Gdy woda zawrze, zmniejsz ogień, garnek przykryj i gotuj, aż mięso i kapusta będą miękkie. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, dodaj do gotowego kapuśniaku. Zupę rozlej do talerzy, posyp posiekaną natką.Źródło: Tina