Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjny smak, szybkie w przyrządzeniu
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
obmyć pierś, jeśli jest gruba, przeciąć na szerokie plastry, potraktować tłuczkiem do mięsa. Posolić, oprószyć papryką, odstawić.
W międzyczasie pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Dodać szczyptę vegetty i zioła prowansalskie, doprawić do smaku. Ostudzić.
Na plastry piersi kurczaka nałożyć farsz pieczarkowy i zagiąć mięso, tak aby powstałą kieszonka. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Kłaść na niewielką ilość rozgrzanej oliwy. Smażyć na niewielkim ogniu. Smacznego.