Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekką i soczystą rybkę, pełną aromatu ziół i czosnku.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3156
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154611
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3156
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154611
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Dorady należy wypatroszyć, obskrobać, dokładnie umyć i osuszyć. Tak przygotowane ryby oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem od wewnątrz oraz na zewnątrz.
Świeże zioła (bazylię, tymianek i rozmaryn) posiekać i włożyć do środka ryb razem z kawałkiem masła, plasterkami czosnku i dwoma pół plasterkami cytryny.
Następnie dorady posypać suszonym tymiankiem i ułożyć na folii aluminiowej wysmarowanej masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ryby dokładnie zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut. Rybka dobrze komponuje się z pure ziemniaczanym i sałatą. Najlepiej smakuje skropiona sokiem z cytryny. Życzę smacznego! :)