Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony indyk w galarecie"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11421
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1187
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11421
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1187
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Indyka pokrój w centymetrowe plastry. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty, a na nich pokrojone mięso. Na każdym kawałku mięsa ułóż pokrojone na cząstki owoce. Żelatynę wymieszaj z zimnym rosołem.
Odstaw na godzinę, aby spęczniała i wlej wino. Gotuj, aż żelatyna się rozpuści. Przypraw cukrem i solą. Odstaw do wystudzenia. Następnie zalej kurczaka i owoce zalewą z żelatyny. Odstaw do lodówki na 3 godziny, aż galareta zgęstnieje. Danie najlepiej podawać z odrobiną octu i pieczywem czosnkowym.Źródło: Na żywo