Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Tuske kurczaka umyc i osuszyc.Natrzec solą i pieprzem od srodka i na zewnątrz.Umiescic w brytfanie,polac gorącym tluszczem.Piec 1 i 1/2 godziny w temperaturze 200 stopni.W tym czasie osuszyc i obrac marchewki a nastepnie pokroic je w plasterki.Seler oczyscic umyc i pokroic na kawalki.Cebule pokroic w krązki,czosnek w cieniutkie paski.Przygotowanymi jarzynami oblozyc kurczaka po 30 minutach pieczenia.Doprawic do smaku solą i bialym pieprzem oraz tymiankiem.Stopniowo podlewac rosolem i wytwarzającym sie sosem.Potrawe wyjąc z piekarnika jarzyny ponownie doprawic do smaku.