Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i łatwe do przygotowania danie
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 476
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 106
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 181
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 146
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 476
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 106
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 181
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 146
Składniki
Do mąki dodajemy drożdże z cukrem rozpuszczone w ciepłym mleku, potem dodajemy jajko i olej i wyrabiamy. Następnie ciasto trzeba rozwałkowac lecz tak żeby nie było zbyt cienkie. Wykrawamy placki wielkości małej miseczki, nakładamy farsz i formujemy pierogi.Pieczemy w głebokim i gorącym oleju, gdy się zrumienią z jednej strony to przewracamy na drugą. FARSZ: Pieczarki kroimy w kostkę, dusimy,przyprawiamy wg upodobań i gdy troszkę przestygna mieszamy z żółtym serem