Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z gęsiną i majerankiem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Cebule i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać pokrojone mięso z gęsi, zemleć, lub bardzo drobno posiekać.
Mąkę wymieszać z pół łyżeczki soli i 60 ml oleju, dodawać porcjami wodę (uważaj, żeby się nie poparzyć). Gdy ciasto będzie elastyczne, przykryć ścierką i zostawić na 15 min.
Rozwałkować, wykrawać kółka. Na każdym rozłożyć po 1 łyżeczce farszu, zlepiać brzegi. Pierogi gotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju 3 min od wypłynięcia.
ok. 65 minut
Cebulę do farszu najlepiej podsmażyć na gęsim smalcu. Jeśli farsz wydaje ci się zbyt suchy, dodaj kilka łyżek rosołu, najlepiej z gęsi.Źródło: Twoje Imperium