Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na staropolskie pierogi.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Wykonanie: Zagnieść ciasto pierogowe ja na pierogi ruski. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odsączyć sok a osiadłą mączkę dodać do ziemniaków. Boczek drobno pokroić i lekko podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć ale nie rumienić. Ziemniaki, cebulę, boczek razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formować pierogi, wrzucać na wrzącą posoloną wodę i ugotować. Podawać polane stopionym masłem lub kwaśną śmietaną.