Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z serem i jagodami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól. Zalej mąkę szklanką bardzo gorącej wody. Dodaj łyżeczkę masła, wymieszaj łyżką. Dodaj szklankę zimnej wody, wymieszaj najpierw łyżką, a następnie wyrób ciasto ręką. Odstaw je na pół godziny.
Twaróg zgnieć dokładnie widelcem. Wymieszaj z cukrem i żółtkiem, możesz też dodać cukier waniliowy. Stolnicę oprósz niewielką ilością mąki i rozwałkuj ciasto na grubość około 2 mm. Wycinaj z niego kółka szklanką.
Na środek każdego kółka nałóż porcję twarogu, złóż na pół, mocno zlep brzegi. Pierogi wrzucaj na wrzącą wodę, gotuj 2 minuty. Wyjmij z wody, odsącz. Podawaj z jagodami.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień