Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Wyśmienite na ciepłą kolację.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9981
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9981
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w paski dodać olej, przyprawy wg uznania i odstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Dodać trochę majeranku. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Por pokroić w talarki po skosie.
Piersi z kurczaka obsmażyć na oleju, a następnie dusić pod przykryciem podlewając bulionem drobiowym lub drobiowo-warzywnym. Mięso nie może pływać w bulionie.
Dodać pieczarki i por. Dusić jeszcze chwilę, ale niezbyt długo, żeby por się nie rozgotował.
Spróbować i ewentualnie jeszcze doprawić wg uznania.
Mnie bardzo smakuje ta potrawa z gęstym jogurtem.
SMACZNEGO