Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantny specjał z szynką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Zetrzyj na grubych oczkach. Przełóż na sitko, by lekko je odsączyć. Por pokrój na malutkie kawałki, a szynkę w kostkę. Natkę i czosnek posiekaj. Jajka wymieszaj z czosnkiem, natką i przyprawami. Dodaj ziemniaki, pora i szynkę. Stopniowo dodawaj mąkę, tak by powstała gęsta masa. Placki smaż na rozgrzanym oleju.
Papryczkę przekrój wzdłuż, oczyść z pestek i posiekaj. Czosnek drobno pokrój. Do wody wlej ocet, dodaj cukier, sól, papryczkę i czosnek. Gotuj, aż papryczka zmięknie. Wlej mąkę rozmąconą z 1-2 łyżkami wody, wymieszaj. Podawaj do gorących placków.Źródło: Naj