Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat naleśników i ruskich pierogów
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 35
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 243
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 691
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 35
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 243
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 392
Składniki
W misie miksera umieść składniki na naleśniki (oprócz odrobiny oleju) i miksuj aż do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na 15 minut. Przy pomocy ręcznika papierowego natrzyj patelnię odrobiną oleju. Z ciasta usmaż 6-8 naleśników, przełóż na talerz.
Na suchej, rozgrzanej patelni podsmaż wędzony boczek, aż do zarumienienia. Przełóż na talerz. Na tłuszcz ze smażenia boczku wrzuć cebulę i smaż do miękkości (około 5-7 minut). Przełóż do boczku i odstaw do ostygnięcia, następnie zmieszaj z twarogiem i ziemniakami. Dopraw solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu.
Na naleśniki nałóż farsz i ciasno zwiń jak krokiety. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Naleśniki z nadzieniem smaż z obu stron na rumiano. Podawaj z kawałkiem masła lub kwaśną śmietaną. Smacznego! :)