Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza pasterska z serem feta"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 552
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 177
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 552
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 177
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki, zrób wgłębienie. Drożdże rozpuść w 5 łyżkach ciepłej wody, wlej do wgłębienia.Oprósz mąką i odstaw. Po 20 minutach do miseczki z zaczynem wlej ok. 200 ml ciepłej wody i połowę oliwy. Dodaj szczyptę soli i zagnieć ciasto. Odstaw na 30 minut.
Cukinię, papryki i pomidory oczyść, opłucz, wytrzyj, pokrój na kawałki. Zioła opłucz, posiekaj. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kosteczkę, zeszklij na reszcie oliwy. Dodaj resztę warzyw. Smaż razem 3 minuty.
Wyrośnięte ciasto zagnieć, podziel na 2 porcje, każdą rozwałkuj na cienki placek. Ułóż je na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Na cieście rozłóż warzywa. Posyp je solą, pieprzem, ziołami i pokruszonym serem. Piecz ok. 15 minut w temp. 200 st. Posyp zrumienionymi orzeszkami pinii albo słonecznikiem.
Smakuje znakomicie z ostrym keczupem. ok. 90 min. 1 porcja zawiera ok. 540 kcal. Ok. 2,90 zł za porcję.Źródło: Tina