Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pizza z gruszką, serem brie i orzechami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Zagotowuję wino z wodą i cukrem, wkładam do niego obrane gruszki i gotuję 10-15 min, wyjmuję, studzę, kroję w plastry.
Mieszam mąkę z solą, cukrem, bazylią i olejem. Wkruszam drożdże, wlewam wodę. Zagniatam ciasto. Przykrywam i pozostawiam, by wyrosło. Ciasto rozwałkowuję na kształt okrągłej formy o średnicy 26 cm. Przekładam na natłuszczoną blaszkę.
Brie rozdrabniam, łączę z mascarpone, śmietaną, miodem, bazylią i 3 łyżeczkami posiekanych orzechów. 2/3 tego sosu rozkładam na cieście. Na nim układam gruszki, polewam je sosem, na to układam połówki orzechów i makrelę. Posypuję resztą siekanych orzechów.
Piekę ok. 25 min w temp. 200°C. Pod koniec pieczenia przykrywam pizzę folią aluminiową.Źródło: Kobieta i życie