Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z kalafiora"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 411
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 411
Składniki
Szparagi oczyść i ugotuj al dente. Każdy przekrój na pół. Kalafior podziel na małe różyczki i usuń twarde części. Gotuj na parze przez 15 minut i rozdrobnij w blenderze. Następnie przecedź przez bardzo drobne sitko i odciśnij z wody.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią. Połącz z serem, otrębami i jajkiem. Na arkuszu papieru do pieczenia rozłóż masę z kalafiora. Uformuj koło o grubości 1 cm i połóż na blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 220°C przez 5 minut. Trzy minuty przed końcem pieczenia rozłóż szparagi i plastry szynki. Podawaj z sosem śmietanowym.Źródło: Na żywo