Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i smaczny obiad z sezonowych warzyw. Placki podaję z gęstym jogurtem naturalnym lub śmietaną.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6165
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6165
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Cukinię i patisony myję, kroję na pół i wycinam pestki. Następnie ścieram na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa solę i pozostawiam na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.
Sok wylewam, a do startych patisonów i cukinii dodaję jaja, pieprz, i mąkę. Całość mieszam.
Smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Placki formuję za pomocą łyżki.