Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki warzywne z boczkiem"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 149
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8868
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155527
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 149
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8868
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155527
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1208
Składniki
Warzywa umyć. Cebulę obrać, posiekać. Obrane marchewki, ziemniak i cukinię (ze skórką) zetrzeć na tarce. Cukinię posolić, odstawić na ok. 15 min, odcisnąć z nadmiaru wody.
Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni bez tłuszczu, wystudzić. Warzywa wymieszać z rozkłóconym jajkiem, boczkiem, serem, słonecznikiem, umytą i posiekaną natką, mąką, doprawić.
Masę wykładać na dobrze rozgrzany na patelni olej, formując placki. Smażyć na złoto z obu stron, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium