Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki w szynce"
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 699
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 699
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Składniki
Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, umyj i pokrój w plasterki (ok. 2 cm). Rozgnieć je dłonią (nie musisz używać tłuczka) i delikatnie oprósz solą.
Na każdym kawałku mięsa rozłóż śliwkę i po kawałku sera camembert. Posyp tymiankiem.
Zwiń je w roladki, po czym owiń dokładnie plasterkiem szynki.
Tak przygotowane mięso obsmaż z obu stron po ok. 5 minut na rozgrzanej oliwie.
Danie serwuj, np. z pieczonymi ziemniaczkami i mixem sałat z pomidorkami koktajlowymi.Źródło: Kurier TV