Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić dobry gulasz? Skorzystaj z przepisu Roberta Makłowicza. Postępuj zgodnie ze wskazówkami, a stworzysz aromatyczne danie, w którym mięso będzie dosłownie rozpływać się w ustach
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5568
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154752
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1023
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 442
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5568
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154752
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1023
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 442
Składniki
Pokrój drobno cebulę i czosnek. Podsmaż je na maśle aż będą złociste. Dodaj pokrojone w kostkę mięso. Smaż na dużym ogniu, żeby wołowina się ścięła. Dodaj pokrojone w kostkę papryki i paprykę w proszku. Podlej wszystko wodą i winem. Doprowadź do zagotowania mieszając (by wino wyparowało). Dodaj resztę przypraw i pastę pomidorową. Duś pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 2 godzin. Co jakiś czas mieszaj i w razie potrzeby dolewaj wody.
Podawaj gorący gulasz w głębokim talerzu w towarzystwie kaszy lub ziemniaków. Świetnie pasuje także do placków ziemniaczanych.