Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pory na chrupiącej tarcie"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6037
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1028
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 456
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6037
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1028
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 456
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i wstaw na 30 min do lodówki. Wyłóż ciastem wysmarowaną masłem formę do tarty i piecz 15 min w 180oC. Wyjmij.
Pory umyj, obierz i posiekaj. Boczek smaż na pozostałym gorącym maśle 3 min i wyjmij na talerz. Na tłuszcz pozostały po smażeniu boczku wrzuć pory i chwilę podsmażaj, po czym wymieszaj z boczkiem i dopraw pieprzem. Pozostaw do ostyg nięcia.
Jajka wymieszaj ze śmietaną i mlekiem, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na cieście ułóż plastry camemberta, następnie rozłóż boczek z porami i posyp startym żółtym serem. Zalej mlekiem ze śmietaną i piecz w 180°C ok. 20 min.
Na przestudzonym cieście rozłóż farsz. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 15 min.Źródło: Takie jest życie