Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa, acz nietypowa propozycja obiadowa
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Oczyścić i przekroić na pół brukselki, usuwając białe części. Pokroić boczek w małe plasterki i podsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni, razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Gdy boczek się przyrumieni dodać brukselki i posolić do smaku, jeśli potrzeba. Przykryć i gotować 5-8 min, aż brukselki przyrumienią się i zmiękną. Dodać odrobinę białego, wytrawnego wina do rondla i delikatnie mieszać. Zostawić na chwilę na ogniu, aby płyn wyparował. Podawać posypane parmezanem.