Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska z dynią i fetą"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 268
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 988
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 273
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 268
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 988
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 273
Składniki
Dynię pokrój w kostkę i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wierzch posyp tymiankiem, solą morską i pieprzem. Całość skrop oliwą, po czym zapiecz na półmiękko w temp. 180°C.
Filet potnij w kostkę, oprósz przyprawami i podsmaż. Ser feta pokrój w kostkę tej samej wielkości.
Ciasto rozwiń, posmaruj jajkiem, a następnie podziel na prostokąty.
Przygotowane porcje ciasta przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym kawałku ułóż dynię, filet oraz ser. Całość oprósz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Wstaw przekąskę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz 20 minut do zrumienienia brzegów.Źródło: Telemax