Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przysmaki z cielęciny"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3008
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154601
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 993
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 392
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3008
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154601
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 993
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 392
Składniki
Mięso mielone przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj z roztrzepanym jajkiem i otrębami owsianymi.
Ulep z masy mięsnej małe kulki, po czym obtocz je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
Pomidory pokrój w ósemki, ogórki potnij w plastry i rozłóż na talerzu. Dopraw je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i polej oliwą z oliwek.
Obok umieść ugotowane ziemniaki posypane posiekanym szczypiorkiem oraz usmażone na złoto pulpety cielęce.
Danie udekoruj natką pietruszki i podawaj z sosem pomidorowym lub ketchupem.Źródło: Kurier TV