Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi kotletów mielonych ....... oddetchniij od tradycyjnej wersji i spróbuj proponowanych przeze mnie :-) wyśmienite z kaszą i ćwikła :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Z mięsa, jaja, namoczonej bułki wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy sól i pieprz i poszatkowany koperek - do smaku. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej, mieszamy i odstawiamy do lodówki. W tym czasie płuczemy i obieramy pieczarki. Kroimy w pół – plasterki. Przesmażamy na maśle. Z mięsa formujemy małe pulpeciki. Ręce zwilżając po każdym wodą wtedy nie przykleja się do nich mięso. Gdy pieczarki puszcza sok, wrzucamy do nich pulpety chwilę razem dusząc. Gdy woda odparuje dodać trochę masła i jeszcze chwilę razem smażyć. Gdy się lekko zrumienią, dodajemy zawiesinę z bulionu i mąki, zagotować. Dodać przyprawy sól pieprz.. Gotujemy kilka minut na małym ogniu po przykryciem. Na koniec dodać śmietanę lub jogurt i posiekany koperek. Ja podaję pulpety z kaszą jaglana i ćwikłą :)