Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z indykiem"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 304
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1019
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 304
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 544
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1019
Składniki
Mięso wyrób ręką. Ryż ugotuj na sypko i wystudź. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni. Mięso wrzuć do miski. Dodaj ryż, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i tartą bułkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki. Masa nie będzie lepić się do rąk, jeśli będziesz je moczyć w wodzie. Ugotuj pulpety.
Do osolonej wody po pulpetach dodaj przecier. Zagotuj i zagęść mąką. Dopraw solą, pieprzem i oregano.Źródło: Takie jest życie