Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszyste minipizze"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, drożdżami, oliwą, octem, jajkiem i ciepłym mlekiem, zagnieść ciasto, zwinąć w kulkę, przykryć ściereczką.
Ciasto odstawić na ok. 50 minut, w tym czasie przygotować sos. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć obraną i posiekaną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać pomidory z puszki, poddusić, doprawić solą i ziołami, zmiksować.
Ciasto podzielić na części, każdą rozwałkować na małe placki, posmarować sosem, posypać serem, ułożyć połówki pomidorków. Piec 15-20 min w temp. 175oC.
Pizze można udekorować świeżą bazylią. Oprócz pomidorków możesz ułożyć kawałki szynki, salami albo plasterki świeżych pieczarek.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium