Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszne kieszonki z grilla"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mięso umyj, osusz. Pokrój w plastry grubości 2-3 cm, mocno rozbij. Natnij w każdym kawałku kieszeń na farsz. Do miseczki wlej olej i ocet balsamiczny. Dodaj 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę, przyprawę do grilla, chili, 1 łyżeczki mielonego pieprzu oraz szczyptę soli, wymieszaj. Mięso zalej marynatą i odstaw na całą noc.
Cebulę drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj szpinak i duś, aż odparuje woda. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, dopraw do smaku gałką, solą i pieprzem. Wystudź.
Do szpinaku dodaj pokrojony w drobną kostkę ser mozzarella lub pokruszony ser pleśniowy oraz paprykę, wymieszaj. Kieszonki wypełnij przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami. Opiekaj na grillu z obu stron, od czasu do czasu smarując marynatą. Podawaj z grillowaną cukinią.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie