Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na typowo polskie danie, którym są pyzy z mięsem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Przygotowanie Surowe ziemniaki trę, odciskam sok przez gazę. Łączę je z ugotowanymi przepuszczonymi przez maszynkę ziemniakami i mąką. Mieszam i wsypuję odrobinę soli. 2.Mięso łączę z jajkiem, szczyptą przyprawy i bułką tartą. 3.Z masy ziemniaczanej formuję kule. Do środka wkładam farsz. Pyzy pojedynczo wkładam do wrzątku. Gotuję na wolnym ogniu około 30 minut. 4.Kiedy pyzy się gotują przyrządzam omastę. Boczek i cebulę kroję w kostkę, dodaję pół łyżeczki przyprawy i smażę. 5.Podaję pyzy polane tłuszczem z boczkiem.