Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na zsiadłym mleku"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 830
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem. Dodaj zsiadłe mleko, jajka, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wsyp mąkę i wymieszaj sprężynkami miksera. Nakryj ciasto i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Ciasto ponownie zamieszaj. Na patelni rozgrzej olej. Kładź łyżką porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Jeszcze gorące placuszki posmaruj serkiem waniliowym, udekoruj odrobiną dżemu truskawkowego (lub innego) i od razu serwuj na stół.
<strong>Przepis przysłała Katrzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Czas: 30 min. Cena porcji: 0,40 złŹródło: Relaks