Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak sera i szpinaku w połączeniu z czosnkiem wszyscy znają. A jednak w TYM daniu jest odrobinę inaczej. Sprawdźcie!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 551
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 659
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 170
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 551
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 659
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 170
Składniki
Posiekaną cebulę i 3 zmiażdżone ząbki czosnku, kardamon, gałkę muszkatołową i imbir podsmażyć na oliwie. Gdy się zeszklą i uwolnią aromat, dodać szpinak. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu, gdy odparuje cała woda. Odstawić do ostygnięcia.
4 całe jajka, majonez, musztardę, suszone pomidory oraz starty na grubej tarce ser żółty wyrobić na jednolitą masę. Blachę (24x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać masę i wstawić do nagrzanego piekarnika - 180 st., na 20-25 min. Po upieczeniu wyjąć z blachy razem z papierem, pomagając sobie długim nożem, oderwać papier od ciasta. Na ciasto wyłożyć masę szpinakową i zwinąć w roladę. Położyć papier na blachę, ułożyć roladę i wstawić do piekarnika na ok. 20 min (150 st).
Sos: 1 ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, dodać posiekany szczypiorek, zalać jogurtem, dodać koncentrat buraczany, sól i pieprz do smaku, wymieszać i odstawić do lodówki.
Roladę wyjąć z piekarnika, pokroić na centymetrowe kawałki. Do tego sos Hallo Kitty i chrupiącą bagietkę.