Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które posmakuje całej rodzinie, wprost na piątkowy obiad lub kolację.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut, wystudzić. Szpinak rozmrozić, na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić szpinak, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać szpinak, mąkę , wbić jajko, zagnieść ciasto. Przygotować kawałek folii aluminiowej , ułożyć na niej rozwałkowane ciasto, na cieście pieczarki, z jednego boku ser i paski papryki.
Zwinąć w roladę, folia służy po to aby łatwiej zwinąć.
Roladę umieścić w naczyniu żaroodpornym lub blaszce. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut. Pokroić na porcje. Podawać z ulubionym przez rodzinę sosem.