Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki cukiniowe z mięsem mielonym"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
ok. 60 minut
Tosty włożyć do miski, zalać śmietaną. Mięso mielone przyprawić pieprzem i solą, zagnieść z namoczonym pieczywem. Cukinię umyć i obieraczką pokroić na 8 plastrów. Plastry boczku przekroić wzdłuż. Wilgotną ręką uformować z mięsa 8 rolek. Owinąć je najpierw plasterkiem cukinii, potem plasterkiem boczku.
Ułożyć roladki w brytfannie i skropić olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 15 minut.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, przyrumienić na rozgrzanym oleju. Dołożyć pokrojone w kawałki pomidory, posiekaną papryczkę chili, cukier i bazylię. Zalać 400 ml wody, gotować 10 minut na małym ogniu. Sos zmiksować, polać nim roladki. Piec jeszcze 20 minut w 165°C.Źródło: Życie na gorąco