Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki naleśnikowe z salami"
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52275
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 205
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52275
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 205
Składniki
Mleko połącz z wodą. Jajka umyj, rozbij, oddziel żółtka od białek. Mąkę przesiej ze szczyptą soli. Mleko zmiksuj z żółtkami i dodawaną partiami mąką. Domieszaj parmezan, czosnek, cukier i pieprz. Białka ubij z resztą soli na pianę i delikatnie połącz z ciastem. Z ciasta usmaż na oleju naleśniki.
Korniszonki zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Lekko odciśnij. Sałatę umyj i osusz. Porwij na małe kawałki. Na każdy naleśnik nałóż po kilka plasterków salami, posmaruj je keczupem, rozłóż korniszonki i sałatę. Zwiń w ciasne ruloniki. Trzymaj w nagrzanym piekarniku.
Każdy zwinięty naleśnik pokrój na centymetrowe talarki. Podawaj z porcją frytek i ostrym keczupem.
Inny smak
Naleśniki możesz też zrobić z mąki gryczanej. Ostrożnie je smaż, bo lubią się przypalić!Źródło: Naj