Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszne roladki jako przekąska lub drugie danie z dodatkami.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 690
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 238
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 389
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 690
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 238
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 389
Składniki
Filet z kurczaka umyć , pokroić w paski , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Paprykę umyć , pokroić w paski. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Szczypiorek umyć , ściąć. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Musztardę wymieszać z majonezem.
Ciasto francuskie rozłożyć , posmarować sosem musztardowo - majonezowym. Po nim posypać utarty ser, na ser cukinię i szczypiorek.
Z jednego boku ułożyć paski papryki a na nim paski kurczaka.
Zwinąć w roladę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Roladę pokroić w szersze paski i ułożyć na blaszce. Jajko rozkłócić i posmarować roladki. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem , smażyć 5 minut, dodać łyżeczkę mąki smażyć 2 minuty, podlać 1/2 szklanki gorącej wody, dokładnie rozmieszać, doprawić ziołami polskimi i całość gotować 2 minuty. Podawać z sosem jaki kto lubi. U mnie jeszcze z ziemniakami.