Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki ze schabu z dodatkiem kapusty dzięki niej danie jest pyszne.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6161
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6161
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy przyprawą do mięsa i solą. 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno posiekaną kapustę kiszoną oraz pokrojone w paseczki papryki. Następnie wlewamy ketchup, chwilkę gotujemy. 3. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
4. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Na większą patelnie typu Wok wlewamy wodę około 1 ½ szklanki i gotujemy. Do wody przekładamy roladki i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie. 6. Sos grzybowy rozrabiamy w ½ szklance wody i zagęszczamy sos z roladkami, chwile gotujemy.
7. Roladki gotowe. 8. Smacznego.