Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2876
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154583
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2876
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154583
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić, piersi przeciąć na pół, każdą delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem z obu stron. Jedną stronę natrzeć oliwą z pomidorów, posmarować cienko serkiem mascarpone, rozłożyć plaster boczku.
Osączone z zalewy pomidory zmiksować z umytą i posiekaną natką, rozłożyć na boczku. Filety zwinąć w ruloniki, owinąć szczelnie folią spożywczą, potem aluminiową, włożyć do wrzątku na ok. 15-20 minut.
3. Roladki wyjąć z wody, wystudzić, usunąć folie, zanurzyć w roztrzepanych jajkach, otoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto z każdej strony na oleju.
ok. 55 minut
Drobiowe roladki możesz faszerować czym chcesz. Fantastycznie wyglądają i smakują ze szpinakiem, czosnkiem i fetą.Źródło: Twoje Imperium