Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki zapiekane z grzybami"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 502
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 953
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 502
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 953
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Składniki
Mięso rozbij. Boczek pokrój na paseczki. Musztardę wymieszaj z przyprawami i posmaruj nią kotlety. Na każdym połóż kilka paseczków boczku i po łyżce kukurydzy. Zawiń zrazy, obwiąż nitką bawełnianą i obsmaż na oleju.
Suszone grzyby zalej 250 ml wrzątku na 20 min. Wyjmij z zalewy i pokrój na kawałki. Pieczarki pokrój i podsmaż na maśle, po chwili dodaj grzyby. Podsmażaj 5 minut. Zalej zalewą grzybową, wrzuć pokrojony czosnek i duś przez 20 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Rolki przełóż do brytfanki posmarowanej cienko olejem, zalej sosem. Przykryj folią aluminiową i zapiekaj w 170°C przez 20 minut. Podawaj z bagietką, posypane natką pietruszki.
Przygotuj na zapas
Gotowe zrazy możesz zamrozić, najlepiej każdy w osobnym ściśle zamkniętym woreczku. Odgrzej je w gorącym sosie.Źródło: Naj