Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rustykalna cukiniowa tarta"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2880
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154584
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2880
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154584
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Składniki
Umyte cukinie tnę w plas terki (ok. 4 mm). Partiami obsmażam delikatnie na odrobinie oleju. Doprawiam solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z jajkiem. Filet myję, kroję w kostkę. Przyprawiam do smaku i smażę na oleju. Paprykę kroję w kostkę, również obsmażam.
ciasta zagniatam, dolewając 2 łyżki wody. Owijam je w folię i chłodzę 50 min. Rozwałkowuję na placek o śr. 40 cm. Środek ciasta smaruję masą serową, pozostawiając przy brzegu 4 cm marginesu. Na ser wykładam mięso, posypuję natką i papryką. Układam plasterki cukinii. Wystające ciasto zawijam na farsz i smaruję je jajkiem. Tartę posypuję solą, pieprzem i ziołami. Piekę ok. 40 min w 180 st.Źródło: Tina