Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i tanie danie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
WARZYWA: Na rozgrzany na dużej patelni (lub woku) tłuszcz wrzucamy mrożone warzywa. Dolewamy pół szklanki wody (żeby się nie przypaliły), przykrywamy pokrywką i tak dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zwiększamy ogień i dosypujemy 2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią do smaku. RYBA: Obtaczamy rybę w mące, jaju i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym oleju. Na talerzu formujemy "górkę" z warzyw - na jej szczycie kładziemy rybę. Można podawać z sałatką (pokrojona sałata lodowa + majonez).