Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, efektowne i pyszne. Zaskoczysz nim największych smakoszy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Rybę sprawić, zdjąć skórę, pokrajać na duże porcje. Do garnka włożyć poszatkowane jarzyny oraz pęczek koperku i pietruszki, związane w bukiecik i przyprawy. Dodać masło, położyć rybę, posypać mąką, zalać winem, udusić do miękkości. Wyjąć zieleninę.
Chleb rozkroić w poprzek (na wysokości ok. 7/8), delikatnie wydrążyć spodnią część. W taką formę włożyć ostudzoną rybę z jarzynami, zalać roztrzepanymi jajami i nakryć pokrywą z chleba.
Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. pół godziny. Pokroić w plastry. Podawać z sosem cebulowym. Po prostu pyszne. Smacznego.
SOS: cebulę zeszklić na maśle, zaprawić mąką rozprowadzoną w wodzie lub bulionie. Przyprawić do smaku. Zagotować.
Na zimno jest świetną przekąską.