Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
wypatroszona rybe w calosci z glowa delikatnie solimy,maslo rozcieramy z czosnkiem i smarujemy srodek ryby, tym samym maslem smarujemy folie aluminiowa, w ktora bedziemy zawijac rybe; pomidora i cebule pokroic w plasterki; do srodka ryby ukladamy pomidora, cebule,oregano i bazylie; rybe ukladamy na wczesniej wysmarowanej folii aluminiowej, na rybie ukladamy tak samo jak w jej srodku pomidora, cebule oraz ziola i zawijamy upewnijac sie iz miedzy ryba a folia pozostalo wolne miejsce; pieczemy przez okolo 50 min w temp.220 stopni C przy piekarniku z termoobiegiem; po sprawdzeniu czy ryba jest miekka wyjmujemy ja z piekarnika, dzielimy na porcje , polewamy wytopionym maslem zebranym w czasie pieczenia z folii oraz skrapiamy sokiem z cytryny ; swietnym dodatkiem do tej potrawy jest ugotowana na parze fasolka szparagowa:) danie mozna przygotowac na grilu:)