Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim, którzy uwielbiają smażone ciasta, polecam zastosowanie tego przepisu. Placki stają się bardzo smaczne, miękkie, delikatne i aromatyczne. Polecam gotowanie dla swoich bliskich; na pewno się spodoba.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 375
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 375
Składniki
Połącz drożdże, cukier i trzy łyżki ciepłego mleka z całości. Odstaw na 7 minut. Wymieszaj 500 g mąki, soli, jajka, pozostałego mleka i kwaśnej śmietany, dodaj również drożdże i olej roślinny. Odkurzyć powierzchnię 100 g mąki i zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Pozostaw na około 1 godzinę w ciepłym miejscu.
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie i dodaj smażoną cebulę z niewielką ilością oleju. Nasmaruj powierzchnię roboczą i dłonie olejem i uformuj placki. Smażyć placki w rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor. Smacznego.