Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki z twarogiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10707
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Mąkę wymieszaj z odrobiną soli. Wlej mleko. Ubijaj trzepaczką do momentu, aż ciasto będzie miało gładką konsystencję.
Wbij jajka i ponownie wymieszaj (minimum 5 minut). Potem odstaw ciasto na ok. 10 minut.
Cytrynę sparz wrzątkiem i zetrzyj skórkę z połowy owoca za pomocą tarki. Wymieszaj w misce skórkę z cytryny z połową białego sera i 2 łyżkami cukru pudru.
Rozgrzej na patelni olej. Za pomocą łyżki nalej ciasto i smaż naleśniki.
Naleśniki rozłóż na talerzu. Na środku każdego z nich połóż po 1 łyżce śmietany i twarogu oraz 1 łyżeczce powideł malinowych. Zrób „sakiewkę”, zawiązując ją dekoracyjnym sznurkiem. Na koniec posyp naleśniki resztką cukru pudru i dodaj do dekoracji rozmrożone wcześniej jagody i świeże truskawki.Źródło: Tele Tydzień